Trendom ( v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Spletna trgovina www.trendom.si deluje 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporaba je brezplačna.


1. NAROČANJE ARTIKLOV

-       Nakup

V spletni trgovini dodate želene artikle v košarico tako, da kliknete na ikono V košarico . Za pregled košarice, kliknete gumb Košarica na desni strani strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina, popusti in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino artiklov ali izbrane artikle odstranite iz košarice.

-       Potrdilo o naročilih

Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila. Nato boste prejeli potrditev naročila, artikle pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o naročilu.

-       Naročanje blaga

Ne pozabite navesti svojih podatkov : 

- ime in priimek

- naslov

- kraj s poštno št.

- tel.št.

V kolikor opazite, da ste se pri naročanju zmotili, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da popravimo Vaše naročilo. Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke. V kolikor nam pri naročilu ne dopišete vseh podatkov, Vašega naročila ne moremo sprejeti. Kakršnakoli vprašanja glede naročanja ali artiklov ali nejasnosti nam posredujte na email: info@trendom.si. Pri naročanju izbranega blaga imate možnost plačila ob prevzemu ali predhodnem bančnem nakazilu.

-       Splošni pogoji

Cene veljajo do preklica. Naročilo velja kot pogodba.

2. SKLEPANJE POGODBE

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslani e-mail s potrdilom o prejemu naročila. Sistem vas obvesti, da je prejel vaše naročilo in da je stekel postopek odpreme. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo v pripravi.

3. ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov - ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo - Uradni list RS, št. 14/03)

4. CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Tečaj evra je izračunan po centralnem paritetnem tečaju (1 EUR = 239,64 SIT). Prodajalec ni davčni zavezanec. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupec lahko plača blago z gotovino ali negotovinsko ob prevzemu po dostavni pošti Pošta Slovenije po povzetju ali predhodnem bančnem nakazilu.

5. DOSTAVA

-       POŠTNINA (stroški dostave)

Blago naročeno v spletni trgovini Trendom odpremimo v najkrajšem možnem času. Rok dobave je 3-5 delovne dni. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije. Plačilo je lahko gotovinsko ali negotovinsko. Prodajalec zaradi lažjega poslovanja in v korist kupca obračunava pavšalno ceno poštnine in pakiranja v vrednosti 5,00 evrov za vse pakete. Ob nakupu nad 30€ je dostava brezplačna!
Ob izbiri možnosti plačila po povzetju pošta Slovenije zaračuna provizijo za plačilo UPN obrazca. Cenik pošte Slovenija!

6. DOBAVNI ROK

Za izdelke je dobava blaga tri do pet delovnih dni, računano od dneva potrditve kupčevega naročila. Ob izbiri plačila po predračunu, je rok dobave 3-5 delovnih dni šteto od dneva prejetja plačila za izdelek. Ob naročilu večjih količin stenskih nalepk se lahko čas dobave poveča, kupec bo o dobavnem roku obveščen. V kolikor kupcu ob naročilu večjih količin stenskih nalepk dobavni čas ne ustreza lahko odstopi od pogodbe. Koliko količinsko znašajo večje količine stenskih nalepk odloča prodajalec sam. Prodajalec ne nosi nobene odgovornosti v primeru neizpolnitve naročila in lahko razveljavi, zavrne ali odstopi od pogodbe ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca in sicer po pošti ( ) ali na kontaktni email: info@trendom.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora prodajalcu vrniti najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu. Vračilo plačil mora prodajalec opraviti najkasneje v tridesetih (30) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodb. Artikli morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v embalaži v kateri ste jih prejeli ali v embalaži v kateri se artikel ne more poškodovati oziroma kakorkoli izgubit svojih lastnosti. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bil artikel uporabljen ali nepravilno uporabljen(glej navodila za uporabo). Navodila za uporabo so zgolj informativne narave, v kolikor artikel ni bil pravilno uporabljen kupec ni upravičen do vračila kupnine. Možnost vračila tiskovin ne velja v primeru, če ni bila datoteka primerno barvno pripravljena! Vse datoteke za tisk morajo biti barvno usklajene po barvni lestvici CMYK. Če želite, da je tiskovina popolnoma barvno usklajena z izvirnikom nam pošljite obstoječi vzorec ali zahtevajte testni tisk. Za vse tiskovine izdelane po naročilu ne odgovarjamo za kakršna koli barvna odstopanja v kolikor niso bile pripravljene v CMYK barven profilu! Pred oddajo naročila lahko zahtevate brezplačen vzorec barve folije ali testni vzorec tiska. V kolikor niste zahtevali brezplačnega vzorca barve folije ali testnega vzorca za tisk, vračilo blaga zaradi neustreznosti barve ni mogoče. Ravno tako ni mogoče vračilo NOBENEGA po naročilu izdelanega artikla!

8. SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja . Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: info@trendom.si. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani  in se ne posredujejo tretjim osebam.   jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno.

9.  REKLAMACIJE ARTIKLOV

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v kartonski tulec ali v embalaži v kateri se artikel ne more poškodovat oziroma kakorkoli izgubit svojih lastnosti. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

V kolikor je ugotovljeno da je vrnjen artikel kakorkoli poškodovan ali da ni v nepoškodovanem stanju bo vrnjen pošiljatelju na njegove stroške!

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu najkasneje v desetih delovnih dneh. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne najkasneje v 15 dneh in sicer SAMO z nakazilom na tekoči račun. Omogočamo tudi zamenjavo artikla.

POŠKODBE PRI TRANSPORTU

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij. Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije,2000 Maribor. Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta Maribor obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

10. ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

11. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.trendom.si (v nadaljevanju: Spletna stran). Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material in podobno) so avtorskopravno varovana. Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje...) v komercialne namene je prepovedana.

Omejitev odgovornosti

 se bo trudil, da bodo podatki na Spletni Strani pravilni in ažurni, vendar .niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi Spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.  se bo trudil za nemoteno delovanje Spletne strani, vendar ne more biti odgovoren za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja Spletne strani. Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na Spletni strani so zgolj informativne narave.  lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni Spletno stran.

Varstvo podatkov

Kakršnekoli podatke, ki jih . pridobi na kakršenkoli način preko Spletne strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo . in jih . varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

Splošno

Za morebitne spore iz naslova uporabe Spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Mariboru. To pravno obvestilo lahko nternetna prodaja in druge storitve, . kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila. Z uporabo Spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja. Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na: info@trendom.si

12. INFORMACIJE

Stenske nalepke so namenjene notranji uporabi na trdih, suhih, ravnih in čistih površinah. Avto nalepke so namenjene uporabi na trdih in čistih podlagah avtomobilov. Prodajalec ne odgovarja za  kakršnekoli morebitne poškodbe podlage na katero se nanašajo nalepke. Prodajalec prav tako ne odgovarja za poškodbe nalepk in podlage na katero se nalepko nanaša v primeru nestrokovne uporabe ali neupoštevanja priloženih navodil za uporabo. V kolikor mislite  da so navodila za uporabo nepopolna, nerazumljiva ali pomanjkljivo napisana nam pred uporabo nalepke, pišite v elektronski obliki na: info@trendom.si ali pisno na naslov: r. Barve nalepk, ki so izdelane iz sijajnih, vodoodpornih, zunanjih in vseh ostalih folij, ki niso namenjene stenski dekoraciji se lahko razlikujejo od prikazanih barv nalepk. Dejanske barve nalepk se lahko razlikujejo od prikazanih, zaradi uporabe različne strojne opreme ali nastavitve le-te. Zato lahko pred oddajo naročila zahtevate brezplačen barvni katalog katere koli folije iz naše ponudbe!

Pomembno!

Za vse nalepke iz naše ponudbe velja, da morajo bit površine nameščanja, suhe, čiste, ravne in nemastne. V kolikor ste sveže pobarvali stene priporočamo, da nalepke namestite šele 2-3 tedne po barvanju, da se barva dodobra posuši. Na novo lakirane stene se naj sušijo vsaj 5 tednov pred namestitvijo nalepk. Nalepke se ne prilepijo na nobene oljnate barve, barve ki vsebujejo silikon, latex in druge mastne sestavine. V primeru, da ne poznate sestavo barve se pred namestitvijo nalepke o sestavi barve posvetujte z prodajalcem kjer ste kupili barvo. Stenske nalepke brez težav namestite na klasične barve (jupol, jupol trend...), skratka na vse barve izdelane na osnovi vodne disperzije. Da se prepričate ali je vaša podlaga primerna za namestitev lahko pred oddajo naročila zahtevate brezplačen vzorec katere koli folije iz naše ponudbe!

OPOZORILO!

Lepila motiva se ne dotikajte s prsti, ker ga s tem slabite. Stenske nalepke so namenjene samo za notranjo uporabo. Podlaga nameščanja mora biti trda, ravna, čista, ne mastna in suha. Za glajenje uporabite samo priložen Oracal aplikator, da preprečite poškodbe Trend stenske nalepke.

V kolikor mislite, da so navodila za uporabo nepopolna, nerazumljiva ali pomankljivo napisana, nam pred uporabo pišite v elektronski obliki na: info@trendom.si ali pisno na naslov:. Za poškodbe zaradi neupoštevanja navodil za uporabo ne odgovarjamo.